Skip to content
Laatste nieuws
Vanaf 1 mei 2023 is er een uitbreiding van het bestuur!#Medical-Ameland bestaat 5 jaar!# AED keurmerk toegekend aan Medical-Ameland# E-learning goedgekeurd door de NIKTA # De e-learning is klaar en kan ingezet worden #

Wat is ons doel:

Ons doel is om iedereen, die in staat is om te reanimeren, te leren reanimeren tegen zo laag mogelijke kosten. Het is heel belangrijk om binnen de eerste 6 minuten te beginnen met reanimeren, de overlevingskans van het slachtoffer is in de eerste 6 minuten 70% daarna zal de overlevingskans elke minuut met 10 % afnemen. Het is daarom van het grootste belang zoveel mogelijk mensen dit te leren om als er iets in jou buurt gebeurt gelijk iemand in de buurt te hebben die kan (helpen) reanimeren. Wij gaan jaarlijks herhalingscursus geven, Wij adviseren om dit zeker elk jaar te volgen om de handelingen bij te houden een reanimatie vergt namelijk veel oefening. Daarnaast willen graag iedereen de gelegenheid bieden om vaker “even” te oefenen. Dit zal niet een complete cursus zijn maar alleen de handelingen om uw geheugen op te frissen. Kiest u ervoor vaker per jaar te willen oefenen met reanimeren neem hierover contact met ons op.

AED’s zijn van levensbelang en hebben in het verleden al vele levens gered, dit vergt wel onderhoud zodat de AED altijd beschikbaar en optimaal en gevuld is met de juiste materialen en benodigdheden. Als u het qua onderhoud goed heeft geregeld is er niets aan de hand, maar heeft u geen idee wanneer er voor het laatst iemand naar heeft gekeken doen wij dat graag voor u.

Over een kinderreanimatie wordt weinig gesproken echter is dit net zo belangrijk als bij volwassenen. Vaak word gedacht dat bij kinderen de kans op hartfalen bijna nooit voorkomt maar de kans op hartfalen er wel degelijk. Elk jaar worden 1300 tot 1400 kinderen geboren met een hartafwijking.

Maakt u het verschil ?

 

Wat zit bij de cursus in:     

  • Koffie en thee
  • Een diploma (Nederlandse reanimatieraad)
  • Kiss of life
Back To Top
Bel