Laatste nieuws
Medical-Ameland bestaat 5 jaar!# AED keurmerk toegekend aan Medical-Ameland# E-learning goedgekeurd door de NIKTA # De e-learning is klaar en kan ingezet worden #
Ga naar hoofdinhoud

E-learning!

Momenteel wordt er door ons team hard gewerkt aan een E-learning! kort gezegd ELO (Elektronische Leer Omgeving).

Via E-learning is het mogelijk voor bedrijven en particulieren de kennis van de cursist up-to-date te houden. Door middel van gerichte vragen kunnen we je kennis toetsen. De e-learning maak je (als je wil) voor aanvang van je training BHV of EHBO ter voorbereiding. Je kunt de e-learning ook gebruiken als naslagwerk om, als je het even niet meer weet, nog eens de kennistoets te maken en de theorie te herhalen. We zullen in de toekomst gaan kijken wat de verdere mogelijkheden zijn binnen onze e-learning.

Waarom een E-learning vooraf

Wij kunnen dan zien waar “extra” aandacht voor nodig is voor de training. Wordt alle theorie goed gemaakt kunnen we lekker praktisch gaan trainen en oefenen….de theorie heb je immers al gehad. Zijn er nog wel vragen of zijn er een aantal modules waar niet iedereen een goed resultaat heeft gehaald gaan we die behandelen, anoniem natuurlijk!. De E-learning is een instrument voor ons om te kijken waar iedereen “staat” in de theoretische kennis en is géén toets of examen!! we zullen met deze gegevens NIETS doen zonder jouw toestemming!

Wil je als werkgever je werknemers wél toetsen en/of examens laten maken neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

TheoriE-Certificaat

Door de module(s) te doorlopen, en met goed gevolg het af te sluiten natuurlijk, krijgen de cursisten een, E-certificaat (zie voorbeeld). Het certificaat geeft aan dat de cursist voldoende kennis heeft van de theorie. De theorie is aan de hand van de RI&E gemaakt. Als particulier krijg je een “standaard” module.

Hoe zijn de modules opgebouwd?

In onze E-learning hebben we een standaard module voor BHV. Dit zijn de meest voorkomende ongevallen of symptomen welke bij elk bedrijf van toepassing zou kunnen zijn bijvoorbeeld: shock, flauwte, verstuiking etc. Naast de standaard modules kunnen wij modules aan de standaard module toevoegen die speciaal voor een bepaald bedrijf van toepassing zijn of zelfs per afdeling van toepassing zijn. Zo kunnen werknemers van één bedrijf die op verschillende afdelingen werken andere aanvullende modules krijgen. Voorbeeld: Hendrik en Pieter werken allebei bij hetzelfde bedrijf. Hendrik werkt als badmeester en Pieter werkt in de buitendienst. Hendrik zal een module krijgen over verdrinkingen. Pieter krijgt geen module over verdrinking maar over een ongeval met elektriciteit die Hendrik weer niet krijgt. Hendrik en Pieter krijgen wel allebei dezelfde module ontruiming.

Zijn alle modules al gemaakt?

Nee, niet alle modules zijn al gemaakt. We hebben de meest voorkomende modules (shock, verbranding…..) al klaar. Zijn er speciale wensen voor een bedrijf of specifieke modules nodig kunnen wij deze tegen meerprijs maken. Als een bedrijf ervoor kiest om een gepersonaliseerde module te laten maken zal deze ook alleen worden gebruikt voor jouw bedrijf/werknemers. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wat kost een module te laten maken?

Wat het gaat kosten is helemaal afhankelijk om welke module het gaat, hoeveel tijd het gaat kosten om een module te maken en in te richten en welke informatie wij al hebben of moeten gaan uitzoeken. Het is dus compleet maatwerk!

Wat kost een E-certificaat per werknemer?

Ons uitgangspunt is om de kosten dezelfde prijs te houden als met de fysieke (theorie) training. Wij bieden de E-learning aan zodat iedere werknemer het in zijn/haar eigen tijd kan doen. Wij merken dat het plannen van een cursus lastig is voor de meeste bedrijven daarom is dit dé perfecte oplossing. Zo hoeft een bedrijf “maar” 1 dagdeel te plannen voor casuïstiek/praktijk training. De “wereld” van de BHV en EHBO is constant in beweging en er komen steeds nieuwe inzichten, deze moeten in ons systeem worden bijgewerkt. Zo blijft de informatie en leerstof altijd actueel.

H5P

H5P is een afkorting voor HTML5 Package (interactieve modules). Wij werken met H5P en daar zijn de mogelijkheden (bijna) oneindig. Wij kunnen foto’s en filmpjes laten zien en in tussen vragen stellen aan de cursist, de vragen komen tijdens het afspelen van de film naar voren en zullen eerst moeten worden beantwoord voor de film verder gaat. Wij kunnen hiermee ook leuke ontspanning modules maken, denk hierbij onder andere aan het spel memory en woordzoeker…..leuk om op een speelse wijze de kennis te vergaren.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Zodra de E-learning in bedrijf is laten we dit natuurlijk weten aan onze klanten en via sociale media

Back To Top
Bel