Laatste nieuws
Vanaf 1 mei 2023 is er een uitbreiding van het bestuur!#Medical-Ameland bestaat 5 jaar!# AED keurmerk toegekend aan Medical-Ameland# E-learning goedgekeurd door de NIKTA # De e-learning is klaar en kan ingezet worden #
Ga naar hoofdinhoud

Controle en levering AED’s

AED’s (automatische externe defibrillator) zijn van levensbelang; een goed werkende AED is dan ook noodzakelijk. U wilt er zeker van zijn dat uw AED gebruiksklaar is op het moment dat u hem nodig heeft. Goed onderhoud is daarbij zeer belangrijk. Laat daarom uw AED regelmatig controleren, het liefst tweemaal per jaar.

Iedere AED test zichzelf, sommigen dagelijks, wekelijks of maandelijks. Wij adviseren u periodiek te controleren of de AED geen foutmelding geeft van die zelftests. De accu van een AED moet na een bepaalde tijd worden vervangen, het testen gebruikt namelijk stroom van de accu.

De pads (plakkers) kennen ook een bepaalde houdbaarheid. De lijmlaag wordt langzaam minder waardoor vervanging nodig is (na circa twee jaar).

Daarnaast dient controle plaats te vinden op de aanwezigheid van de benodigde hulpmiddelen (en mogelijke houdbaarheid), zoals beademingsmaker, schaar, gaasje en handdoekje.

Na gebruik

Vanaf 1 januari 2018  kan een eigenaar van een AED, na daadwerkelijk gebruik van de AED, de kosten voor het weer gebruiksklaar maken rechtstreeks indienen bij de ambulancedienst (ook wel Regionale Ambulancevoorziening (RAV genoemd) in de regio waar de reanimatie heeft plaatsgevonden.

Wij kunnen dit gehele proces voor u regelen.

Voorwaarden voor vergoeding zijn:

  • Het verbruik is gekoppeld aan een daadwerkelijke inzet van de AED ten behoeve van een reanimatie;
  • Het verbruik betreft pads;
  • Indien van toepassing; het uitlezen van de AED;
  • Batterijen worden alleen vergoed indien verbruik daadwerkelijk gekoppeld is aan de betreffende reanimatie (wanneer de batterij iedere keer na de inzet van de AED vervangen moet worden).

Niet in aanmerking voor vergoeding komen:

  • Verbruiksartikelen die over datum zijn;
  • Verbruiksartikelen die periodiek vervangen moeten worden (zoals batterij);
  • Overige reguliere, eventueel terugkerende, kosten.

Nieuwe AED of vervanging

Bent u van plan om een AED aan te schaffen of uw oude te vervangen? Desgewenst kunnen wij kunnen u hierin adviseren en dit voor u regelen. Ook voor (verwarmde) buitenkasten kunt u bij ons terecht. Vraag vrijblijvend een gesprek aan of een offerte via ons contact formulier. Wij kunnen alle merken AED’s leveren.

Wij hebben geconstateerd dat AED-controle niet bij alle in gebruik zijnde AED’s  plaats vindt. Bovendien constateerden wij dat er AED’s zijn die, door geen of onvoldoende onderhoud, niet werken. Dit kan en mag natuurlijk de bedoeling niet zijn!. Laat daarom uw AED optijd controleren !

Back To Top
Bel