Skip to content
Laatste nieuws
Vanaf 1 mei 2023 is er een uitbreiding van het bestuur!#Medical-Ameland bestaat 5 jaar!# AED keurmerk toegekend aan Medical-Ameland# E-learning goedgekeurd door de NIKTA # De e-learning is klaar en kan ingezet worden #

Op 27 maart 2022 hebben wij een filmdag georganiseerd. Op deze dag hebben we onze eigen scenario’s opgenomen voor onze e-learning en onze presentaties. Reinko (onze editor) is druk bezig om de filmpjes aan elkaar te monteren. 

 


Met veel trots laten wij ons erkenningscertificaat zien. NIKTA staat voor kwaliteit in veiligheid.
Wilt u ook een opleiding en gecertificeerd worden door de NIKTA neem dan contact met ons op!


Medical-Ameland organiseerd in opdracht van snellecoronatest.nl testen voor toegang op Ameland.

Meer informatie op onze website Medical-Ameland heeft Zivver aangeschaft. Met Zivver mail kunnen wij beveiligd mails en persoonlijke informatie versturen. Dit hebben we nodig voor de positieve uitslagen tijdens het testen op Covid-19. In overleg met de GGD-fryslân hebben we besloten voortaan zelf de positief geteste pesonen door te geven.


Het is zo ver, we kunnen weer BHV en EHBO cursussen gaan aanbieden. Er is wel een “maar” ……het geldt alleen voor bedrijven, instellingen en organisaties. Bekijk de wijzigingsregeling (pagina 29)voor de officiële uitleg. Wij zullen ons houden aan de richtlijnen van het RIVM én het brancheprotocol die opgesteld is door alle overkoepelende organisaties waaronder de NIBHV, Nederlandse reanimatieraad en het Oranjekruis. 


De Delta 1600 is een AED tester waarmee wij de werking kunnen testen. We sluiten de tester aan op de AED en bootsen de situatie na waar de AED een schok zou moeten adviseren. Als de AED dit aangeeft is de werking goed. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met ons op.


Medical-Ameland gaat samen met de zorgcoöperatie Ameland de toekomst in. Eduard en Richard hebben plaats genomen in het betsuur van de zorgcoöperatie. Eduard heeft als lid plaats genomen en Richard is als voorzitter benoemd.


Namens de NVB-BHV mogen wij voor de kinderdagverblijven en gastouders EH (eerste hulp) aanbieden. Aan deze opleidingen zijn eisen verbonden die vastgesteld zijn door het ministerie van SZW.


De nieuwe handreiking Arbo en bedrijfshulpverlening is gepubliceer, download hem hier

Na 12 jaar is er een nieuwe handreiking beschikbaar voor arbomaatregelen en bedrijfshulpverlening. In opdracht van de SER (Sociaal Economische Raad) heeft het NIBHV met input van leden van de (BVBN)Branche Vereniging Bedrijfshulpverlening Nederland een duidelijk en actuele handreiking gepubliceerd. 


 

Op dit moment is een samenwerking tussen Medical-Ameland en het Windesheim College. Leerling docenten gaan Medical-Ameland helpen om de presentaties, e-learning en de praktijkopleidingen nog beter op elkaar te laten aansluiten. Door de grote vraag naar opleidingen is het noodzakelijk om experts in didactiek hierna te laten kijken. In maart 2021 zal het project klaar zijn!


Vanaf maandag 22 Juni mag er weer mond op mond beademingen worden gegeven bij een reanimatie. Kijk voor de eerste herziening het uitgegeven protocol door op de afbeelding te klikken!

 


We kunnen weer van start met de BHV en EHBO trainingen! wel hebben de overkoepelende organisaties een protocol opgesteld zodat cursisten en cursusleiders veilig trainingen kunnen geven. Klik op de afbeelding om het protocol te lezen.


De Nederlandse reanimatieraad heeft de regels en richtlijnen aangepast ivm het corona virus. Door deze virus is het niet altijd veilig om naar een reanimatie behoeftige patiënt te gaan. Mond op mond beademing neemt een zeer groot risico met zich mee en daarom is besloten de mond op mond voorlopig niet meer toe te passen. Het hele verhaal leest u in het document van de Nederlandse Reanimatieraad


 


 


Back To Top
Bel