skip to Main Content

Namens de NVB-BHV mogen wij voor de kinderdagverblijven en gastouders EH (eerste hulp) aanbieden. Aan deze opleidingen zijn eisen verbonden die vastgesteld zijn door het ministerie van SZW.


De nieuwe handreiking Arbo en bedrijfshulpverlening is gepubliceer, download hem hier

Na 12 jaar is er een nieuwe handreiking beschikbaar voor arbomaatregelen en bedrijfshulpverlening. In opdracht van de SER (Sociaal Economische Raad) heeft het NIBHV met input van leden van de (BVBN)Branche Vereniging Bedrijfshulpverlening Nederland een duidelijk en actuele handreiking gepubliceerd. 


 

Op dit moment is een samenwerking tussen Medical-Ameland en het Windesheim College. Leerling docenten gaan Medical-Ameland helpen om de presentaties, e-learning en de praktijkopleidingen nog beter op elkaar te laten aansluiten. Door de grote vraag naar opleidingen is het noodzakelijk om experts in didactiek hierna te laten kijken. In maart 2021 zal het project klaar zijn!


Vanaf maandag 22 Juni mag er weer mond op mond beademingen worden gegeven bij een reanimatie. Kijk voor de eerste herziening het uitgegeven protocol door op de afbeelding te klikken!

 


We kunnen weer van start met de BHV en EHBO trainingen! wel hebben de overkoepelende organisaties een protocol opgesteld zodat cursisten en cursusleiders veilig trainingen kunnen geven. Klik op de afbeelding om het protocol te lezen.


De Nederlandse reanimatieraad heeft de regels en richtlijnen aangepast ivm het corona virus. Door deze virus is het niet altijd veilig om naar een reanimatie behoeftige patiënt te gaan. Mond op mond beademing neemt een zeer groot risico met zich mee en daarom is besloten de mond op mond voorlopig niet meer toe te passen. Het hele verhaal leest u in het document van de Nederlandse Reanimatieraad


 


 


Back To Top Bel