skip to Main Content

“Ik ga deze uitdaging graag aan”

Mijn naam is Richard Bunicich. Ik ben werkzaam als ambulancechauffeur bij Kijlstra Ambulancegroep Fryslân. Ik ben mijn carrière begonnen als installatiemonteur. Daarna ben ik als matroos en later als stuurman op de veerboot (Ameland-Holwerd) aan de slag gegaan. Omdat ik lange tijd vrijwilliger bij de KNRM (van 1-1-1997 tot 1-10-2017) ben geweest, wist ik dat mijn hart ligt bij hulpverlening. In 2014 kreeg ik de kans om de overstap te maken naar de ambulance die ik dan ook met beide handen heb aangegrepen; de opleiding voor ambulancechauffeur heb ik in dat jaar gevolgd en afgerond. Het werk op de ambulance doe ik met heel veel passie en met nog veel meer plezier.

In 2017 had ik een praatje met mijn collega Eduard Visser over het feit dat er geen enkele reanimatie/BHV-instructeur op Ameland woonachtig is, wat wij best raar vinden. Elk jaar komen er een aantal instructeurs van de vaste wal om lessen te verzorgen voor medewerkers van bedrijven. Voor belangstellenden is nagenoeg geen mogelijkheid om een cursus te volgen. Zowel voor bedrijven als particulieren is er op Ameland geen plek waar iemand terecht kan voor informatie en/of vragen op het gebied van cursussen en medische producten. Eduard en ik hebben toen bekeken of wij dit konden oppakken.

Dat heeft eind 2017 geleid tot de oprichting van Stichting Medical-Ameland. In december 2017 hebben wij beide het diploma Full instructor BLS/AED (volwassen reanimatie met AED gebruik) en PBLS/AED (kinder reanimatie met AED gebruik) van de Nederlandse Reanimatie Raad gehaald. De eerste paar keren les geven als instructeur vond ik best spannend, maar ook leerzaam. Het is fijn nadien positieve reacties te krijgen als een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Wij hopen dat wij onze werkzaamheden voor Medical-Ameland kunnen uitbreiden met voorlichting op scholen en instellingen.

Door ons enthousiasme hopen wij anderen te motiveren om een reanimatiecursus te volgen, zodat nog meer levens kunnen worden gered! Er zijn ook mensen die er tegen op zien en om die reden geen cursus volgen. Voor mij is het een uitdaging om deze mensen op een rustige, laagdrempelige wijze het reanimeren te leren, “Ik ga deze uitdaging graag aan”.

Omdat er veel vraag kwam naar andere diensten, waar blijkbaar behoefte aan is hebben wij besloten dit ook aan te pakken. Wij hebben nu dan ook een uitgebreid aanbod van producten en diensten. Op onze website worden al deze producten en diensten beschreven.

Ook zijn wij partner van de zorgcoöperatie Ameland. Wij hopen binnenkort nog meer partners toe te kunnen voegen aan ons lijstje. Op deze manier zullen er alles aan doen om te zorgen dat Medical-Ameland uitgroeit tot een goed, stabiel en service gerichte stichting.

 “Dat hulpverlening in mijn bloed zit mag nu wel duidelijk zijn”

Mijn naam is Eduard Visser, een geboren en getogen Amelander. Sinds 1 mei 1999 ben ik werkzaam als ambulancechauffeur bij Kijlstra ambulancegroep Fryslân. Deze baan bevalt me uitstekend en dat bewijst maar weer dat je voor de zorg en hulpverlening in de wieg bent gelegd. Voor mijn carrière als ambulancechauffeur was ik werkzaam bij de Holwerder Transport Onderneming (H.T.O.) Holwerd en bestond mijn dagelijkse werk uit het besturen van een vrachtwagen en het laden en lossen hiervan. Na de H.T.O ben ik gaan werken voor de gemeente Ameland waarvan 3 jaar in de buitendienst en 3 jaar binnendienst. Vanaf 1987 tot 2002 was ik als vrijwilliger opstapper bij de K.N.R.M. op de reddingboot Johannes Frederik. Dit was een geweldige mooie tijd en ik heb vele mooie reddingen meegemaakt. Dat de hulpverlening in mijn bloed zit mag nu wel duidelijk zijn. Omdat ik deze passie met mijn collega Richard Bunicich deel, hebben wij besloten om samen een stichting op te richten en onder de naam Medical- Ameland trainingen te gaan geven in BLS en AED. Om dit te mogen doen hadden we uiteraard instructeurs papieren nodig en die hebben we eind 2017 beiden behaald. Sindsdien geven we les in BLS/ AED en PBLS/AED. Het les geven gaat ons goed af en dat maakt je enthousiast. Ook de feedback van de cursisten is zeer positief en dat heeft ons doen besluiten om de stichting te gaan uitbreiden met BHV, onderhoud en levering van AED’s, controles en levering van EHBO-koffers, het geven van voorlichting en het regelen van EHBO-ers tijdens evenementen. De grote uitdaging is om mensen enthousiast te maken om bij ons een cursus te volgen. Tot op heden is dat goed gelukt en zijn wij als Medical-Ameland goed op weg om het eiland een stuk veiliger te maken met goed opgeleide mensen die weten wat er in noodsituaties moet gebeuren.

Back To Top

Bel met ons nieuwe nummer voor een sneltest:

+316-83503077

LET OP! Onze sneltesten zijn niet gratis, de kosten zijn €50,- per test. Bij ons kunt u 7 dagen per week terecht en wij komen bij u langs om te testen. Dus niet het huis uit, geen lange wachttijden. U krijgt een papieren certificaat met de uitslag, deze kunt u gebruiken voor het reizen. Ook hebben wij een internationaal reisdocument. Deze is alleen bestemd voor het vliegen.

U kunt u ook laten testen bij de GGD (gratis). 0800-1202


PAY ATTENTION! Our quick tests are not free, the costs are €50 per test. You can visit us 7 days a week and we will visit you to test. So don’t leave the house, no long waiting times. You will receive a paper certificate with the results, which you can use for travelling. We also have an international travel document. This one is for flying only. 

You can also have yourself tested at the GGD (free of charge). 0800-1202


PASST AUF! Unsere Schnelltests sind nicht kostenlos, die Kosten betragen 50 € pro Test. Sie können uns 7 Tage die Woche besuchen und wir besuchen Sie zum Testen. Also nicht das Haus verlassen, keine langen Wartezeiten. Sie erhalten ein Papierzertifikat mit den Ergebnissen, das Sie für Reisen verwenden können. Wir haben auch ein internationales Reisedokument. Dieser ist nur zum Fliegen gedacht.

Sie können sich auch kostenlos bei der GGD testen lassen. 0800-1202

Call Now ButtonBel