skip to Main Content
Stichting Medical Ameland Wij brengen opleidingen tot leven!
Waarom zijn jullie dit gaan doen
Vanuit ons werk hebben wij ervaring met reanimatie. Wij zij van mening dat wij onze ervaring moeten delen om te zorgen dat anderen er iets van kunnen leren en gezamenlijk kunnen zorgen dat Ameland weer een stukje veiliger word. Dit geldt voor zowel de eilanders zelf als voor onze gasten. Er wordt op Ameland geen (zichtbare) reanimatiecursus aangeboden voor particulieren. Wij vinden dat iedereen laagdrempelig zich zou moeten kunnen aanmelden, wij proberen daarom onze site zo simpel mogelijk op te zetten zodat u zich snel en gemakkelijk kunt aanmelden.
Waarom maar 6 personen (per instructeur) tegelijk lesgeven
Volgens de regels van de NRR is er een maximum van 6 cursisten (per instructeur) om iedereen individueel goede instructies te kunnen geven en vragen te kunnen beantwoorden. Bij een groep van meer dan 6 zullen deze worden opgesplitst. Bij een kleine groep krijgt ook iedereen de kans veel te oefenen op een reanimatiepop.
Waarom geven jullie ook BHV lessen
Wij werden gevraagd om een BHV les te organiseren voor een bedrijf. Toen wij ons hier in gingen verdiepen kamen we er achter dat er wettelijk niets geregeld is. Iedereen is vrij om een BHV les te geven. De overheid geeft wel aan dat ieder bedrijf verplicht is om BHV les te nemen maar geven niet aan waaraan zo’n cursus moet voldoen. Wij hebben dit geverifieerd bij de overheid zelf. Hierdoor kan “wildgroei” ontstaan, mensen die BHV aanbieden maar geen kennis van zaken hebben. Dit vinden wij erg raar, daarom vinden wij dat wij als professionals dit prima kunnen aanbieden. Wij hebben Pascal Boorsma gevraagd om de brand en ontruiming cursus te geven. Pascal is bevelvoerder van de brandweer en een zeer vakkundig persoon. Kortom u krijgt les van goede instructeurs met veel ervaring.
Waarom zou ik mijn EHBO-koffer laten nakijken
In een EHBO koffer zitten veel materiaal wat maar beperkt houdbaar is. Als er (bv steriele gazen) over datum zijn werken ze niet meer. Er worden spullen uit gebruikt en als je ze nodig bent zijn ze op of er zit te weinig in. Om dit te voorkomen is het belangrijk ook je verbandkoffers op orde te houden. 
Back To Top